Martnastema 2019

Årets tema: NATURligvis 

Rennebumartan var Trøndelags første miljøfyrtårngodkjente arrangement.

Nå ønsker vi å forsterke vår miljøprofil. Det vil vi bl.a. gjøre ved å årlig løfte frem ulike naturressurser. Årets naturressurs er TRE.  

Vi er i dag en arena for salg og markedsføring av håndverk og design. Nå ønsker vi i tillegg å bidra til at den enkelte utstiller utfordres og inspireres til produkt- og bedriftsutvikling. Samtidig vil vi at publikum skal få lære enda mer om håndverk og design. 

Med temaet for 2019 vil vi:

  • vektlegge varige verdier, kvalitet, kortreiste produkter, miljø og lang
  • holdbarhet
  • løfte frem årets naturressurs TRE på en bærekraftig og spennende måte

 

Naturressursen TRE

Tre er naturligvis et gjennomgangstema under årets martna, og det er mange aktiviteter med utgangspunkt i treet.

Skogsmaskin og sagbruk
martnasområdet på grusbanen vil de ha demonstrasjon av skogsmaskin og sagbruk fredag kl. 15.00 og lørdag kl. 12 og 16. 

Tre er framtida
Fredag kl. 17. 15 blir det et foredrag i skolekantina: Tre er framtida. Rekrutteringsbehov i næringa ved Asgeir Murvold.

Bærekraftig håndverk ved bruk av  naturessursen TRE
Fredag kan du se hvordan Budalsstolen lages av en som kan sitt fag. Møbelsnekker John Tovmo produserer og selger den klassiske og originale Budalstolen, som har en historie helt tilbake til 1807.

Ultramoderne og klassiske ski i tre
Lørdag kan du møte den ultramoderne skimakeren Endre Hals, som lager lokalproduserte ski med kjerne av tre for et marked over hele verden! 

Du får også møte Rønning Treski, en familiebedrift som har produsert treski siden 1936. Rønning er Norges eneste produsent av treski, og har bestått på grunn av solid håndverkstradisjon og idealisme. Rønning har tatt med seg den tradisjonelle treskia inn i en moderne mangfoldig verden av ski, og de har ski til bruk både i og utenfor spor.

Naturlige instrumenter
Fredag kl 14.00 på utescenen holder musikerne Bendik S. Qvam  og Magnar Storbækken et musikalsk foredrag med. De spiller på instrumenter i tre og andre naturlige materialer. 
De to deltar også på åpningsseremonien fredag kl. 11.