Kokkekamp

God mat og matlaging er i skuddet som aldri før, og under årets Rennebumartna skal ordførerne i Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal duellere mot hverandre i en uhøytidelig kokkekamp.


- Kirsti Welander, Ola Øie og Sivert Moen tok utfordringen på strak arm, og vi regner med de har finpusset formen gjennom hele sommeren. Her er det langt mer raffinerte saker enn valgflesk som skal grilles, så de trenger å være godt forberedt, sier martnassjef Kenneth Teigen.

Treretters meny
Oppgaven de tre ordførerne skal løse blir å komponere en treretters meny bestående av forrett, hovedrett og dessert. Før selve kokkekampen starter må de også handle inn råvarer de trenger, og dette skal gjøres hos småskala matprodusenter som finnes inne på martnasområdet.
- I dette ligger det selvsagt også mulighet for å hente inn nyttige tips og råd fra produsentene, noe jeg absolutt vil anbefale ordførerne å benytte seg av, sier Teigen.

Dommer Marvin Wiseth
Tidligere ordfører i Trondheim, Marvin Wiseth, skal sammen med kjøkkenansvarlig i Mjuklia Leirsted og Gjestegård, Rigmor Aas, være dommer i den uhøytidelige konkurransen. Kriteriene det skal bedømmes etter er smak, utseende og variasjon/originalitet i forhold til sammensetning av ingredienser.
Selve kokkekampen starter på utescenen kl 12.00 på søndag, og før det skal alle innkjøp være unnagjort. Før kokkeleringen starter vil dagens dommer intervjue de tre ordførerne, og i løpet av den neste timen vil det vise seg om alt går etter planen og ikke minst hvem som går seirende ut av den prestisjefylte kokkekampen.